måndag 1 april 2013

Social och kulturell påsk

Så här på påskens sista dag är det dags att summera helgen som bestått av social gemenskap och kulturella aktiviteter.

Skärtorsdagen ägnade vi åt att planera och förbereda inför den årliga släktträffen på Stefans sida som vi traditionsenligt brukar ha till trettondag jul. I år blev det inställt pga att jag var sjuk. Men julen varar ju intill påska så det gick lika bra att ha kalaset på långfredagen i stället. Det var en rolig sammankomst med god mat och dryck, sång och musik och framför allt trevliga människor.

På påskafton åkte vi in till stan och gick på Hallwylska museet och vi fick en bra guide som berättade om museets tillkomst. Grevinnan Hallwyl var konstsamlare av stora mått. Hon hade obegränsad kassa och köpte all möjlig konst, en del vackert och en del fult. Mest intressant är att huset byggdes i slutet på 1800-talet och hade alla tänkbara faciliteter som rinnande vatten, hissar, centralvärme, telefoner mm.

Det var tillåtet att fotografera men jag tog bara några bilder. Före visningen tittade vi på deras specialutställning Under ytan, det onämnbara vid sekelskiftet 1900. Det handlar om underkläder, korsetter för att få en riktigt smal midja och de ställningar som man hade under kjolen för att vidd på lämpliga ställen. Ett lejon i hennes samling


 Väl utsmyckad flygel......och Stefan konstaterar att det är en Steinway

Efter besöket på Hallwylska  slank vi in på ett café och fikade.


 Stefan fick en liten påskbakelse.

Påskdagen var vi kulturella igen. Vi åkte in till Söder där Fatimaunionen hade påskträff. Fatimaunionen är en hjälporganisation som hjälper hemlösa och ensamma. Stefan har vid ett antal tillfällen varit med och stått för underhållning och faktum är att det har jag också gjort några gånger.  I går var det våra kamrater Kjell och Gunnel som spelade och sjöng. Men innan underhållningen tog vid fick vi en påsktallrik och därefter fika.

Kjell på nyckelharpa och Gunnel på dragspel1 kommentar:

  1. Väl blandade trevligheter som timat under påsken! Förstår att den gyllene flygeln beundrades, en imponerande pjäs!

    SvaraRadera