lördag 11 maj 2013

Det här blir bra

I morse åkte Stefan iväg med överskåpen till kyl/frys till återvinningen. När han kom hem packade vi de nedmonterade lagerhyllorna i bilen och åkte till lägenheten. Först gällde det att baxa ner allt i källaren för att sedan påbörja uppmonteringen. I början gick det långsamt och var lite besvärligt men efter ett tag fick vi in bra snits på monteringen och då gick det betydligt fortare. Som tur är har vi ett stort källarförråd så vi kommer att få plats med ganska mycket.

Första sektionen påbörjad

När hyllorna var monterade gick vi upp till lägenheten och efter en stund gick jag till den lokala pizzerian och köpte lunch till oss. Det blev sallad och så fick vi med fyra stora nygräddade bröd som smakade jättegott. Lunchen intog vi på vår balkong med det fina golvet.

Ni anar inte hur härligt det är att ha ett litet centrum så nära. Vi har mätt upp sträckan och det är 100 meter till tunnelbanan. Det är skillnad mot den kilometer som vi har nu. Redan nu känns det att det är helt rätt beslut att flytta trots att vi kommer att få lite problem med att få plats med allt vi vill ha med oss. En del får vi helt enkelt göra oss av med på något vis så det gäller att prioritera. 

Första måltiden i lägenheten

Efter ytterligare lite pyssel i lägenheten åkte vi till centrum för att komplettera med kantlister till golvet och precis när vi kom till centrum ringde Lena och sa att de var på väg till oss för att hämta lite trädgårdsprylar.

Allt som vi skulle ha fanns inte framme i butiken så vi frågade en av personalen varpå han irrade runt ett tag och slutligen gick han till lagret och hämtade prylarna. Det hela tog bra mycket längre tid än vad vi räknat med men vi hann hem bara någon minut innan Lena och Jennifer kom. Det var kul att träffa dem och tyvärr så blev det bara en snabbvisit men de hann i alla fall provsitta hammocken som de ska hämta den 9 juni.

När de åkt packade vi in kartonger i bilen och ställde ner dem i källaren. En stund senare kom Anita och Lennart och kollade på lägenheten och de blev våra första fikagäster.

Vi höll sedan på och fixade i lägenheten ytterligare några timmar innan det var dags att åka hem igen och få en välförtjänt middag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar