tisdag 28 maj 2013

Lugn dag och jobbig kväll

I går kväll var jag helt utpumpad och somnade tio. De hårda dagarna tar ut sin rätt på en gammal kropp. Därför var det skönt att få en andhämtningspaus när Laurin kom till oss. Vi gick och han cyklade till djuren. I dag var det full fart på getterna. När vi varit där en stund kom en djurskötare och hämtade den ena och tog in den i stallet. Då blev det ett förfärligt liv på dem. De protesterade vilt och bäade i högan sky. den som var kvar i hagen hoppade upp på taket på deras lilla hus i hagen och där stod den och bäade och spanade.


 Var tog min kompis vägen?

Efter en stund kom djurskötaren tillbaka med geten och då blev det full fart. Gossen tyckte att det var roligt när de jagade varandra men det var så att han försökte komma till och göra små killingar men det gick inte så bra. Det var kanske första försöket.

När vi sedan  kollade på hönsen och tupparna kom den lilla keliga katten fram till oss.

 Mysigt att bli klappad.

 I bakgrunden betade en av hästarnaOch så en tur på båtenEfter det att pappan hämtat gossen åkte vi iväg med en laddning böcker till lägenheten och ställde upp i våra nya bokhyllor som vi ställt i lilla hallen. Det gick snabbt och sedan gav vi oss på att montera in lådor i högskåpet i köket. Den nedersta lådan monterades i går och efter vissa mödor fick vi dit de andra också.

 Tur att det finns skruvdragare.

När lådorna var på plats satte vi dit ett hyllplan och sen ska luckan vi köpt på plats på ovandelen av skåpet. Men vi fick en smärre chock när vi öppnade paketet och dörren var blå. Men det var skyddsplasten som var blå.

Lite bekymrade blev vi

Skåpluckan är några centimeter för lång (det visste vi när vi köpte den) och vi har bestämt oss för att be hantverkaren kapa den en liten bit och montera den.

Efter middagen hemma satte vi i gång med att sortera och packa böcker som vi ska ta dit i morgon förmiddag. Och så har vi flyttat en tung skänk från klädkammaren till Stefans rum. Och hur flyttgubbarna ska få den nerför trappan är för mig en gåta.

1 kommentar:

  1. Det var väl för väl att gossen kom så ni fick lite annat än flytten att tänka på för ett tag!
    Vi har en Hemlig resa (PRO) på programmet i dag, bussen går 9.30, hemma lagom till 17-18-tiden.

    SvaraRadera