lördag 4 maj 2013

Stadsvandring

I dag har vi varit inne i stan och promenerat. Vårt mål var Riddarholmskyrkan som jag länge velat se på insidan men tyvärr var den stängd. När vi klev av tunnelbanan vid Gamla Stan och gick ut på Riddarholmssidan tittade vi på hur arbetet med Citybanan fortskrider. Man kommer snart att lägga ner tunnlarna där tågen ska gå.


 Skiss på hur det ska se ut.


 Byggkranar och så tornet på Riddarholmskyrkan.

 Vy mot Söders höjder.

 Riddarholmskyrkan


Eftersom Riddarholmskyrkan var stängd gick vi vidare mot Storkyrkan och den var öppen så vi kostade på oss ett besök. Meningen var att vi skulle ta bilder på och i kyrkor som är temat för denna vecka i en fotoutmaning.

 Storkyrkan i bakgrunden.

Bilderna som vi tog inuti kyrkan blev vi inte riktigt nöjda med för de flesta bilderna blev lite murriga och trista. 


 Här sitter Nicodemus Tessin den äldre och dinglar med benen.

Vi gick sedan vidare mot Skeppsbron och när vi kom på Slottsbacken kom vaktparaden ridande.

Ridande vaktparad. Och här fick jag vara med på bild.

Det blev en promenad längs Skeppsbron och sedan in i Gamla Stan igen för att leta rätt på ett lämpligt lunchställe. vilket visade sig vara svårt för det var massor med folk ute och fullsatt på de flesta ställen. Men till slut fick plats på Gråmunken så vi kunde stilla vår hunger.

Vidare med tunnelbana till Medborgarplatsen och Söderhallarna där vi köpte torskrygg som var ruskigt dyr och så en riktigt god vit Bourgogne och det ska vi ska inmundiga till middag.

Det var inte bara i Gamla Stan som det var mycket folk. Även på Medborgarplatsen var välbesökt denna härliga vårdag. Medborgarplatsen med Katarina kyrka och en minaret i bakgrunden.

Medborgarplatsen


1 kommentar:

  1. Det var en rejäl promenad och hela 10! bilder här. Du står som en härlig röd färgklick ibland Vaktparadens blåa ryttare :).

    SvaraRadera