tisdag 18 juni 2013

Ganska så lugn dag

I dag kom vår lille gosse och det var skönt att få lite annat att koncentrera sig på. Vi tog en promenad i området som vi ännu inte har utforskat. Jag konsulterade kära syster för att få tips om hur man lämpligen kommer ner till strandpromenaden. Laurin på sin cykel och Stefan och jag gick men det gäller att hålla koll på gossen för han far fram som ett spjut men han är duktig och stannar när vi ropar stanna. Då väntar han snällt tills vi kommit ifatt.

Vi gick till att börja med som Anita hade sagt och kom till en lekplats med rutschkana och gunghästar vilket gillades av gossen.


 Rutschkana är kul


 Här är det något intressant som utforskas. det var visst ett ekollon.

 Här i röret till rutschkanan var det mysigt att sitta en stund.

När vi var vid lekplatsen kom en av våra grannar som stannade och pratade en stund med oss. Vi berättade om cykelstölden och så fick vi veta att cyklar som inte är märkta tas bort ut cykelrummet. Denna information har gått ut till de boende men vi har inte fått veta något. Stefan försökte på nytt kontakta ordföranden i föreningen men han svarade inte i telefon.

Vi vandrade vidare i den ganska så kuperade terrängen och vi gick nog lite fel för vi hamnade på ett dagis och då frågade en liten kille "Vad gör ni här?" Vi fick veta av en personal att det fanns ytterligare en grind och så kom vi rätt.

 Det var tungt i den branta backen.

Efter en stund kom vi till den bänk som Anita har fotograferat ett antal gånger och som Samuel försökt laga.  Uppenbarligen fortfarande trasig.

Ingen inbjudande bänk precis.

Under vår promenad hittade vi flera trevliga lekplatser och några av dem stannade vi vid en stund. När vi var tillbaka på torget så var lejonet spännande att sitta på en stund.

 Hoppla, hoppla lilla lejon

Väl hemma igen var det strax dags för lunch och sedan sov gossen några timmar. Jag ringde och härjade med KungSängen och vid tretiden kom en serviceperson och fixade en lämpligare bygel så nu hålls madrassen på plats.

Stefan försökte få tag på någon i föreningen som förhoppningsvis skulle kunna lösa cykelgåtan. Inget svar någonstans.

När gossen var hämtad vid fyratiden kånkade vi ner motorsängen i källaren. Den är jättetung. För att få in den i källaren var vi tvungna att flytta ut lite saker, bl a en annan säng och skruva av benen (på sängarna). Men nu är allt på plats. En köksbänk som säljaren lämnat kvar körde Stefan till återvinningen med.

Fortfarande inte ett livstecken från någon i föreningen och då härsknade jag till och och det slutade med att vi gick hem till sekreteraren som bor snett under oss. Vi fick då veta att de gör rensning av cykelrummen en gång per år och att våra cyklar just nu troligen finns förvarade i en lokal på G 31 och att vi ska ringa till HSB serviscenter för att få hjälp. 

Hmmm...G 31 det är ju där syster och svåger bor. Både Stefan och jag kom osökt att tänka på Povel Ramels Högt uppe på berget och textraden Först stal han mina mattor och så stal han min säng.....men min svåger lever lyckligt den dag som idag är. Vi får väl lägga till en passus om cykel också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar