onsdag 31 juli 2013

Eftermiddag i Nyhammar

Vi har sovit bra på vårt nya boende och vi tog det lugnt i morse. Efter frukost gick jag ut och köpte lite frukt och passade på att spana in vädret.

Hotfullt moln. Ludvika stadshus i bakgrunden

Vid frukosten passade vi på att fixa en extra macka till oss var för vi visste att vi inte skulle få någon möjlighet till lunch under dagen. På rummet har vi vattenkokare och häromdagen köpte vi en termos, två muggar och Nescafé vilket är bra att ha när man ska göra utflykter i glesbygd. 

Klockan ett skulle en konsert påbörjas i Nyhammars Folkets Hus och vi ville vara där i god tid. Det är bara lite drygt två mil att köra så när vi kom fram åt vi vår lunch i bakluckan på bilen.

 Här laddas det för lunch och fika utanför....


....Nyhammars Folkets Hus

Efter vår något spartanska lunch var det dags att gå in och köpa biljetter och vänta på att konserten skulle börja. Det var jazzbandet All Star Swing som skulle underhålla i dryga timmen och jösses vad det svängde.

 På vibrafon Dietrich Bunse, på klarinett Tommy Löbel och på kontrabas Gunnar Ekman.
Med i gruppen men syns ej på bilden finns en trummis och en pianist.

När de hade spelat färdigt var det några timmar uppehåll till nästa konsert som vi gärna ville se och vad gör man då ute i Finnskogarna i regnet. Vi åkte till Grangärde som bara ligger några kilometer bort och gick på musteriet och fikade.

Nästa grupp heter Vandringsmän och det mesta som de framförde var bra. Det är en ny konstellation och vi tror inte att det hade repat tillräckligt på vissa nummer för när alla sjöng samtidigt lät det inte så bra. Men var och en för sig var de kanonbra.


På luta Puch Olsson, på gitarr Gunnar Ekman och på kontrabas Billy Shamrock.

När den konserten var över var vi ganska så nöjda och åkte tillbaka till Ludvika där vi köpte lite småplock till middag på rummet där vi också hade en flaska vin på lut.

Nu är det dags att inta sängläge för i morgon väntar nya äventyr.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar