tisdag 30 juli 2013

Musikaliska evenemang

Vi kom i god till Sunnansjö Hembygdsgård där vi riggade upp våra stolar. Vi placerade oss så att vi skulle få mesta möjliga skugga från tallarna.

Först uppträdde Hörkens bygdegille med dansare och spelmän. Dansarna hade traditionella kläder på sig som man hade förr vid arbete och vid fest kunde man lägga till någon lite finare detalj.


 Här dansas en hambopolkett från Grängesberg


Efter en kortare paus då vi passade på att köpa oss lite kaffe var det Bengan Janssons tur att underhålla oss. Han är en virtuos på dragspel. Inte bara tjo fadderittan utan han behärskar många genrers. Och rolig är han dessutom.  Bengan Jansson

 Bengan Jansson


 Del av publiken


Vi begav oss sedan tillbaka till rummet för att packa upp. Vi upptäckt då att det finns inga som helst förvaringsmöjligheter. Ingen byrå, ingen garderob, inga hyllor, jo en krok finns uppsatt strax innanför dörren. På rummet finns en tjusig byrå av det antikare slaget och vi försökte öppna dörrarna/luckorna men icke. Denna möbel är bara för att det ska se tjusigt ut. Inget annat att göra än att inse att vi inte kan packa upp utan hålla på att rota i resväskorna och det kommer ju att bli totalkaos efter ett tag. 

På kvällen skulle det vara Dan Anderssonkavalkad i Folkets Park i Grängesberg så vi åkte dit och köpte glass på Konsum där det var en pigg yngling i kassan som jonglerade med mellanrumspinnarna (ni förstår, de som man avdelar kundernas varor med på bandet). Vi åt vår glass promenerandes på Stora Hagvägen och så tittade vi på gruvarbetarskulpturen som står vid stationen och naturligtvis tog jag ett foto och tänkte lite på pappa som ju slet hårt i gruvan.

 Ja du pappa lilla, skulle du gillat denna skulptur. Näää....tänkte väl det.

Folkets Park GrängesbergArtistuppbådet på kvällen var bra, några framträdande gillade jag inte speciellt men det var några riktiga höjdare så vi hade full behållning av kvällen.

Tillbaka på rummet tog vi oss en wiskey och begrundade det trista med att inte kunna lägga undan våra saker i något lags garderob. Redan nu råder fullt kaos och vi började titta på andra boendealternativ. Nu på morgonen har vi bokat rum på ett hotell i Ludvika så nu ska vi packa ihop våra pinaler och checka ut från detta ställe. Hoppas bara att de inte vill ha betalt för hela veckan.

Vi har inga evenemang som vi ska på under dagen. Vi tänkte åka till Kyrkviken och kanske bada om vädret blir bra....hmmm just nu är det helgrått men vi tror att det blir fint lite senare fram på dagen.

1 kommentar:

  1. Hoppas det gick bra att byta boende och att ni har tur med vädret. Följer med stort intresse ditt resereportage från dessa trakter där stor del av även min barn- och undomstid utspelade sig.

    SvaraRadera