tisdag 30 juli 2013

Resdag

Vi hade räknat med att åka vid sjutiden på morgonen men vi kom inte iväg förrän strax efter åtta. Resan gick bra, det var inte speciellt mycket trafik och som vanligt gjorde vi ett fikastopp på Fagersta Hembygdsgård. Efter fikat tog vi en liten promenad på området och gick ner till Strömsholms kanal, vädret var helt fantastiskt och vi stannande nog lite längre än vad vi brukar. Vi har ju semester och då ska man ju ta det lugnt.

I en av byggnaderna satt ett tiotal tanter och knypplade. Jag hade läst på deras hemsida att det var knyppelvecka och det var roligt att titta på tanterna när det plockade runt med knyppelpinnarna och fick fram fina spetsmönster.

Några småfåglar tyckte nog också att det var varmt och svalkade sig med att dricka vatten ur en skål som var utsatt för dem.

Pippin dricker vatten och om man tittar noga ser man hur vattendropparna skvätter


 Den här krabaten ser ut att ha tagit ett bad.


 Jag sa till tanten att det såg väldigt svårt och avancerat ut men det tyckte inte hon.

 Lite kläder på tork (dock ej våra)
 Strömsholms kanal med Westanfors sluss

 Steffe i fotartagen

När vi kom fram till Nyhammars Herrgård blev vi tilldelade vårt rum som är fint och ligger i en naturskön miljö. Tyst och lugnt och ingen biltrafik. Vi ställde in våra resväskor och gick ner och beställde vår lunch som blev ställets specialräkmacka. Därefter åkte vi till Sunnansjö för att bevista vårt första evenemang under veckan. Fint ställe


Kan man bli annat än glad när man får en sådan räkmacka,
 tillräckligt stor för att kunna glida runt på

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar