måndag 22 juli 2013

Världens ände

I går åkte vi till Trosa för att gå på konsert, det var BAO (Benny Anderssons orkester) som skulle underhålla i fyra timmar. Konserten skulle börja klockan sex och vi var där redan vid tvåtiden. Det var tur att vi var där så tidigt för det var svårt att hitta parkeringsplats.

Vi hade bestämt att vi skulle träffa vänner på deras båt som de hade lagt till i hamnen. Där blev det fika och vi var totalt 10 personer i det sällskapet som skulle till konserten som hölls på Hamnplan. Insläppet började 16:30 och vi började bege oss dit en kvart innan.

 Här lämnar vi båten


När vi kom fram mot entrén så var det naturligtvis kö, men att den skulle vara så lång hade vi inte räknat med. Uppskattningsvis var kön 500 meter. Visserligen var det enligt uppgift 5 000 sålda biljetter, men ändå. Men det var bara att gå tills vi kom till slutet av kön och ställa sig där. In kom vi i god tid , vädret var strålande och vi riggade upp våra medhavda stolar och fick hyfsat bra platser om dock än långt bak.


 Lång kö och långt till entrén

Eftersom solen sken från en klarblå himmel och inget som skuggade så blev det ganska så varmt och jag hade glömt att ta med mig lämplig huvudbonad. Alltid är det något man glömmer.

 Jag fick låna Stefans kapuschong som är till hans jacka 

Konserten var fantastiskt bra och alla artister och musiker är fantastiska, bl a en man som spelade flöjter av olika slag och Kalle Moreaus framförde O sole mio. 

 Tommy Körberg och Helen Sjöholm

Delar av Orsa spelmän och Benny Andersson på flygel

 Här syns Stefan och några i vårt sällskap

Bra att det finns storbildsskärmar


När vi sedan åkte hem missade jag avfarten till Stockholm och hamnade på E4an söderut i stället. Det var bara att ta av vid nästa avfart som var Gnesta och därifrån så småningom komma upp på motorvägen till Stockholm. Den extraturen blev lite drygt två mil. Vi var hemma strax före midnatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar