söndag 4 augusti 2013

Sista dagen

På förmiddagen åkte vi till Björnhyttan där det var familjedag med aktiviteter för både barn och vuxna. Vi började med en tipspromenad där det fanns frågor för vuxna och frågor för barn.


När föddes Dan Anderson? Det visste vi, 1888.


Framför magasinsbyggnaden skulle det bli några konserter. Det var väldigt varmt så vi valde att sätta upp våra stolar långt bak i skuggan av några träd vilket visade sig vara ett bra grepp.
 Magasinsbyggnaden


Klockan ett körde ett svenskt gäng i gång med visor av en rysk poet som hette Vysotskij. Som vanligt var det mycket bra musiker och roligt att höra lite annorlunda rytmer.

 Gruppen heter Volodja


Efter deras konsert var det dags för en ung tjej som kulle framföra egna visor men det var inte riktigt vår stil så vi gick efter ca 20 minuter vilket också flera andra gjorde. Vi tyckte lite synd om henne när folk droppade av hela tiden men det var nog helt fel forum för henne.

Tillbaka på hotellet vilade vi en stund och funderade på hur vi skulle göra med mat. Det har inte blivit någon ordning på den saken. Vi har förutom vid ett par tillfällen levt på hamburgare och mackor. Men vi gick till Subway och köpte oss två mackor och inhandlade lite frukt. Sedan var det dags att åka till Grängesberg för nästa evenemang som började klockan sex. Det var Lill Lindfors med musiker som stod på programmet. Vi körde först runt lite i Grängesberg och tittade på hur samhället ser ut nu och inget har hänt sedan vi var där förra året.

Våra medhavda mackor åt vi vid bord utanför Cassels där konserten skulle vara. Det var inte bara vi som gjorde det för de bord och bänkar som fanns blev snart upptagna av andra som åt medhavd mat.

 Trevligt med borden utanför Cassels


Så var det dags för veckans sista evenemang för oss. Lill Lindfors var bra med under första delen innan paus var ljudet på hennes mikrofon inte bra men det rättades till till andra delen. De musiker som hon hade med sig var bra och speciellt gitarristen var helt suverän. Jag kommer tyvärr inte i håg vad han heter.


 Lill Lindfors och den suveräne gitarristen

 Nu är konserten slut. Tack och hej


När vi kom tillbaka till hotellet så hade precis en stadsfest börjat och de höll till alldeles utanför vårt hotell. Först på scenen var Rolandz och sedan följde två andra band som inte heller var bra. Men det var bara att lyssna på eländet för vi var tvungna att ha fönstret öppet annars hade vi inte fått luft. När vi skulle sova stängde vi fönstret och då blev det ganska så tyst. Vid tretiden var det lugnt och vi kunde öppna igen.

Nu har vi ätit frukost och packat så nu ska vi åka om en stund. Det ska bli skönt att komma hem och komma in i den vanliga vardagslunken och få riktig mat på vettiga tider. Veckan har varit mycket bra och vi har hört och sett så många bra artister. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar