lördag 30 november 2013

Redan lördagkväll

Dagarna rusar iväg med en farlig fart och idag är det sista november och det har varit kyligt.  Ingen nederbörd vilket då betyder att julen kommer att slaska enligt gamla bondepraktikan.

I går var vi barnvakter och riktigt dåliga sådana. Det var Stefans brorsdotter och hennes man som var bjudna på festligheter och vi skulle finnas till för barnen. Tvillingarna som är 14 år klarar sig fint själva men ska ändå inte lämnas helt ensamma i huset, mellanbarnet var hos en kompis där han skulle sova över så det var egentligen bara yngsta dottern som blir 5 år i januari som det gällde.

Vi åkte kommunalt till Hässelby och jag hade laddat med kamerautrustning och stativ för jag hade planerat att ta en bild på Love med sina gamla prylar som han samlar. Killen som är 12 år har ett rum som ser ut som ett nostalgimuseum och läxan till fotokursens sista gång är att bl a ta bilder som vi arrangerat men det sprack när han inte var hemma.

Vi hade riktigt trevligt och Freja stod för matlagningen. Hon hade hittat ett recept på italienska köttfärsbiffar som hon tillredde med den äran.


God mat gör hon

Vid åttatiden försökte vi få Saga i säng men hon totalvägrade vilket inte var helt otippat. Hon gick med på att jag läste sagor för henne men inte att lägga sig. Vi visste att det förmodligen inte skulle gå men vid niotiden tog Freja tag i saken och lyckades få på henne pyjamas och så la dom sig i Frejas säng och tittade på Karlsson på taket. Efter en halvtimme när jag tittade in så sov Freja men Saga var vaken och ytterligare en halvtimme senare när jag kollade sov båda. Bra, Stefan gick då in och stängde datorn och så var det bara att vänta på att föräldrarna skulle komma hem.

Men strax innan föräldrarna kom hem vaknade Freja och gick upp och naturligtvis märkte Saga det och vaknade så helt plötsligt var alla barnen var uppe men så fort Saga märkte att mamma var hemma somnade hon i soffan.

När klockan var midnatt slagen gick vi till bussen för att sedan ta pendeln hem. Vi var hemma strax före halv två och så sent brukar vi inte vara uppe.


 I väntan på bussen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar