tisdag 15 april 2014

På stan

Vår måndagslunch intog vi på Kulturhuset och sedan tog vi en promenad fram emot Centralstationen. Det pågår byggnationer på många ställen i stan i samband med byggandet av citybanan. Hotel Continental revs i januari 2013 och där ska nu byggas ett nytt hotell som kommer att bli en del av den nya stationsbyggnaden för Citybanans nya pendeltågsstation. Den nya byggnaden kommer att bli ett stort glaskomplex. Citybanan kommer att vara färdig och planeras invigas år 2017.


 Här fanns hotell Continental


 Vasagatan i förgrunden och bakom de enorma skyltarna 
växer nytt hotell och pendeltågsstation fram Den fina gamla klockan om tidigare fanns inne på centralstationen fick sin nuvarande placering utanför huvudentrén 2013. Statyn är gjord av skulptören John Börjesson 1893 för att hedra ingenjören och järnvägsbyggaren Nils Ericson


Staty och klocka omgiven av byggnadsställningar

När vi fortsatte Klarabergsviadukten speglades Klara kyrka i den stora och ganska nya glasbyggnaden som står precis bakom entrén till Centralstationens pendel- och fjärrtågsstation.

 Klara Kyrka

När vi gick in för att ta oss till pendeltågen så irrade vi bort oss lite. Det är så ombyggt att vi inte kände igen oss riktigt men jag hittade en dörr ut mot Stockholm Waterfront som är en i mitt tycke hiskeligt ful byggnad.

 Entrén  

 Närstudie på byggnadenNär jag förevigat denna spektakulära byggnaden tog vi oss ner till pendel och efter bara några minuters väntan kom tåget som tog oss hem till Farsta Strand.

 Nu kommer tåget som tar oss till förorten.1 kommentar:

  1. Staden förvandlas ständigt, vi gillade särskilt speglingen av Klara kyrkas torn!

    SvaraRadera