tisdag 15 april 2014

Strandpromenad

Måndagen bjöd på riktigt härligt vårväder och Stefan och jag tog en skön promenad utefter stranden. Det blev många stopp för att spana in våren och fotografera intressanta saker.

När vi var nere vid "ankhavet" så såg jag några sjöfåglar lite längre ut på sjön. Med hjälp av min zoom lyckades jag fånga dessa två sötingar som jag nu konstaterat är skäggdoppingar.

 Skäggdoppingpar och en and


Jag försökte följa dem så gott det gick för att få ett bättre fotoläge men det var svårt att få dem nära och utan skymmande vass. Det är intressant att promenera utefter stranden och försöka få syn på andra sjöfåglar än änder. Vi har tre svanar som håller till i Magelungen och så detta skäggdoppingpar. Jag såg några andra sjöfåglar men just när jag tog bilder så dök de ner under vattnet och var uppenbarligen inte intresserade av att bli fotade. Men en vacker dag ska det nog gå.


 Eleganta sjöfåglar


Förutom fågellivet så har vårblommorna spridit sig ordentligt. Nu har vi riktiga vitsippsbackar och även blåsipporna lyser med sin intensivt blå färg.

 Blåsippor


 Härlig strandpromenad

När vi kom fram till centrum så var det ganska mycket folk ute i det ljuvliga vårvädret. Uteserveringen på torget har öppnat och det ser riktigt mysigt ut, men vi gick förbi och en fika på torget får det bli en annan dag. Vi tog tunnelbanan till stan där vi planerade att äta lunch.


Endera dagen ska sitta där med en fika och kanske en glass.

1 kommentar:

  1. Det var en givande promenad vis sjön - skäggdoppingar minsann!

    SvaraRadera