måndag 23 juni 2014

Midsommarhelgen


Årets midsommarhelg tillbringade vi hos systerdotter Lena med sambo i Rättvik. Vi körde hemifrån på torsdagen och stannade en natt i Falun. Innan vi kom fram gjorde vi ett besök på Sundborn och gick en guidad visning och såg Carl och Karin Larssons hem. Vi hade aldrig varit där tidigare och det var mycket trevligt.

Efter frukost på midsommaraftonens morgon körde vi de sista milen till Rättvik där det bjöds på sedvanlig sillunch med alla tänkbara tillbehör. Det blev en riktig långsittning och Stefan hade gjort ett vishäfte och naturligtvis skulle alla sångerna sjungas.

Sedan var det dags att gå ner till stan och gå med i midsommartåget som gick till Gammelgården.

 
 Fanbärare först......
......sedan spelmännen


Promenaden till Gammelgården tog nog ca 45 minuter. Och sedan skulle den långa stången kläs med girlanger och kransar innan det var dags att börja resa den.


 Många man och mycket musik krävdes.......


 .....och till slut var den uppe och då blev det "små grodorna" och andra ringlekar

Dagen därpå åkte vi till Styggforsen som är ett naturområde där det för ofantligt länge sedan slagit ner ett meteorit som skapat ett dramatiskt landskap. Det gäller att se var man sätter fötterna och tur att det var staket runt stupen

 Vattenfallet men inte så mycket vatten


Senare på midsommardagen var det dags för stångresning nummer två, nu vid bystugan i Lerdal och i betydligt mindre skala än midsommaraftonens firande på Gammelgården i Rättvik.


 Vacker krans i form av ett hjärta

 Lena, Per, Gunnar, Agneta och Stefan

 Nu ska den upp....

 ....."saxarna" på plats....

 ...å hej, ta i nu

Det gick utmärkt

Sammantaget har vi haft en fantastiskt härlig och mysig midsommar i trevligt sällskap och många fina upplevelser. Resan hem på söndagen (igår) gick fint. Trafiken var lugn och det är alltid skönt att komma hem även om man haft jättebra på alla vis.


1 kommentar:

  1. Trevlig läsning om midsommarhelgen, kul med många bilder!

    SvaraRadera