söndag 15 juni 2014

Söders Visdag

På eftermiddagen åkte vi in till Mosebacke för att lyssna på en viskonsert som var arrangerad i ett samarbete mellan Yrkestrubadurers förening och Taubesällskapet. Vi var där i god tid, ca en timme innan konserten skulle börja så vi fick utmärkt bra platser. Medan vi väntade tog jag några bilder med nya teleobjektivet. Det första två bilderna är tagna med telet och de andra med mitt vanliga zoomobjektiv.


 Från Mosebacke mot Skeppsbron

 På Terrassen på Mosebacke finns en byst föreställande August StrindbergEftersom vi hade bra platser nära scenen bytte jag objektiv annars hade det blivit närbilder på artisternas ögonbryn eller någon annan intressant detalj.

Det var många bra artister som framträdde och en del är välkända för oss medan andra var helt nya för oss. Tomas Edström från Taubesällskapet var konferencier och han är en duktig trubadur och leder alltid denna typ arrangemang. Bumba  (känd från Trio med Bumba) framträdde tillsammans med fler artister. 


 Bumba och Tomas Edström öppnar med en av Evert Taubes visor

 Pär Sörman  

Bumba och gruppen Vandringsmän bestående av Billey Shamroch, 
Gunnar Edman och Puch Magnus Olsson


Det var en riktigt härlig dag med vackert väder och fantastiskt fin musik. Konserten avslutades som sig bör med Evert Taubes Calle Schewens  vals och hela publiken och alla artister stämde upp i allsång. 


1 kommentar:

  1. Mosebacke en solig söndag, med musik, låter härligt!

    SvaraRadera