onsdag 6 augusti 2014

Musik och bad

Förra veckan tillbringade vi Bergslagen för att lyssna på musik under Dan Anderssonveckan. Vi åkte måndagen den 28 juli så vi var bara hemma ett knappt dygn innan det var dags att åka hemifrån igen. Precis som förra året bodde vi på hotell i Ludvika och därifrån åkte vi på de olika evenemangen runt om i bygden.

Första kvällen var vi på en Dan Anderssonkavalkad i Grängesbergs Folkets Park där många bra artister uppträdde.  De flesta artisterna är kända Dan Anderssontolkare som vi hört förut. Men det finns återväxt och det är glädjande att se och höra unga artister som för traditionen vidare.


 Emma Nordin

 Roberto Gonzales och Erik Steen får hjälp av en ljudtekniker.
Erik var helt otroligt skicklig på gitarren

Grängesbergs Folkets Park 

Vi var på minst ett framträdande per dag och nästa bild är tagen i byn Gänsen, där sjön och skogen bildar en fantastiskt vacker fond bakom scenen. Här lyssnade vi på Pär Sörmans vis- och berättarprogram om Dan Andersson.

 Pär Sörman på scenen

Vädret har ju varit varmt och soligt så det blev en del bad också i de fina sjöarna med klart vatten och fin botten.

 Stefan tar en simtur i Norra Hörken vid badet Kyrkviken 

På onsdagen åkte vi till Gravendal där vi lyssnade på ett annat vis- och berättarprogram med familjen Jadling-Ohlsson. Innan föreställningen började åt vi kolbulle som är en slags fläskpannkaka gjord i stekpanna. Det var många som var sugna så de fick ha flera pannor igång och han som gräddade kolbullarna hade en bra snits på att vända dem i luften. Jag lyckades fånga några vändningar på bild. Kolbullar på gång....

....och så upp i luften med den 

Strax utanför Ludvika finns ett fint litet bad i sjön Hillern där vi var några gånger och badade.

 Hillernbadet


På kördagen tillbringade vi i stort sett hela dagen i Kyrkviken innan det var dags att åka till Knallis kolmila som ligger en bra bit ut i skogen. Klockan nio på kvällen startade gruppen Mylla sitt vis- och berättarprogram som varade till midnatt och då var det riktigt mörkt. Det är en magisk upplevelse att sitta djupt inne i Finnmarksskogarna och lyssna på bra musik och sångaren var, förutom en bra sångare, en mycket bra berättare. De framförde visor av Dan Andersson, Olle Adolphson, Allan Edvall, Cornelis m fl.

 Två av kolarna som skötte milan

 Många hade letat sig ut i skogen och nu börjar mörkret falla

Visgruppen MyllaDet var ett litet axplock av vår vecka i Berglagen denna gång och när vi åkte hem i söndags kände vi av brandröken från den stora skogsbranden i Salaskogarna. Den var som mest stickande mellan Fagersta och strax innan Västerås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar