söndag 11 januari 2015

Lång tid har gått sedan sist

Nu har det gått nästan två månader sedan jag skrev här på bloggen. Jag ska försöka vara lite flitigare med uppdateringar och även delta i några fotoutmaningar.

Idag har vi varit ute på en promenad längs strandpromenaden, det var riktigt skönt men det gäller att se upp var man sätter fötterna så man inte drattar omkull. Kameran var med och det blev några bilder.

När vi kom till "ankhavet" så var det som vanligt många änder som ivrigt väntar på att det ska komma någon med lite mat till dem och det är det många som gör för de ser ganska så välnärda ut. Vi hade inget med oss så de struntade i oss och gick tillbaka till vattnet.Det brukar finnas några svanar men det var längesedan jag såg någon annan än denna ensamma ungsvan som blivit övergiven eller tyckte att det var dags att klara sig på egen hand. Jag tycker nog att den blir ljusare och till sommaren är den nog helt vit.
När vi vandrade vidare såg jag en farbror som metade och för säkerhetsskull hade han placerat sig på bryggan vilket ser tryggt ut.
Lite längre bort var det ett par som var lite modigare och satsade på mitten av sjön. Jag skulle inte gå ut på isen men den är säkert tillräckligt tjock och hållbar får man hoppas.Koltrasten sitter väl inbäddad i ett virrvarr av grenar.
1 kommentar:

  1. Goda föresatser om bloggandet ser jag och en hög bilder från promenaden. Jag har svårt att komma igång med både blogg och fotande men det kommer så småningom. Jo, jag blev förtjust i koltrasten som är hur synlig som helst mitt bland alla snöklädda grenar!

    SvaraRadera